Printer leasen zakelijk

Bent u op zoek naar een nieuwe zakelijke printer? Dan heeft u op voorhand twee mogelijkheden: u kunt een printer zakelijk kopen en u kunt een printer leasen zakelijk. Het zakelijk leasen van een printer is om meerdere redenen een verstandige zet.

Aanbod zakelijke printers leasen

Het leasen van een zakelijke printer is voor veel bedrijven een slimme financiële beslissing. Het kan u vooraf geld besparen en u later flexibiliteit bieden. Dus als u op zoek bent naar een nieuwe printer, overweeg dan om te leasen in plaats van te kopen.

Bespaar op printkosten

Profiteer nu van 6 maanden gratis* printen

Heb jij ook liever dat je met printen minder CO2 en energie verbruikt en minder afval hebt?
En wil je gebruik maken van deze actie**?
Kies dan één van onderstaande actiemodellen voor een vrijblijvende offerte!

Wat is het zakelijk leasen van een printer precies?

Als u een printer zakelijk leaset, betaalt u hier een vast bedrag voor. In dit bedrag zitten meerdere componenten verwerkt, waaronder de kosten voor het gebruik en het onderhoud van de printer.

In tegenstelling tot het kopen van een zakelijke printer hoeft u dus géén grote uitgave te doen. In plaats daarvan betaalt u juist elke maand een vast bedrag voor de printer.

Belangrijk kenmerk: bij het zakelijk leasen van een printer bent u géén eigenaar van de printer. Nadat de termijn van het leasecontract verlopen is, levert u de printer weer in.

Het leasen van een zakelijke printer kunt u met andere bedrijfsmiddelen vergelijken. Leaset u bijvoorbeeld zakelijk een auto? Dan betaalt u hier een vast bedrag voor én moet u de auto na de looptijd inleveren. Precies op deze manier gaat het ook bij het zakelijk leasen van een printer.

Minder  
CO2
Energie
Afval

Verschil tussen een printer zakelijk leasen en kopen

Heeft u een zakelijke printer in je kantoor of werkruimte nodig? Dan kunt u kiezen tussen het zakelijk leasen- of het zakelijk kopen van de printer. Wat voor u de beste keuze is, hangt vooral van uw eigen voorkeuren af. Dat er grote verschillen tussen leasen en kopen bestaan, blijkt duidelijk uit deze tabel:

Zakelijk leasen
Zakelijk kopen
Kosten
Maandelijks vaste kosten
Eenmalige grote uitgave
Onderhoud
In leasecontract opgenomen
Voor eigen rekening
Service
In leasecontract opgenomen
Voor eigen rekening
Inkt
Wordt automatisch aangevuld
Zelf verantwoordelijk voor de inkoop
Eigenaar
Leasemaatschappij
Koper van de printer

Voordelen van het zakelijk leasen van een printer

Uit bovenstaande tabel blijkt dat het zakelijk leasen van een printer interessant is. Alleen al het feit dat u maandelijks met vaste kosten te maken krijgt, is een belangrijk onderscheidend kenmerk.

Kosten zijn goed te budgetteren

Kiest u voor het leasen van een zakelijke printer? Dan weet je één ding zeker: u betaalt elke maand een vast bedrag voor de printer. Het totaalbedrag over de gehele looptijd genomen is relatief prijzig, maar u budgetteert wel maandelijks de kosten perfect. U weet immers precies wat u – vanuit uw onderneming – maandelijks aan de printer uit moet geven.

Geen grote investering in één keer doen​

Om de cashflow van uw bedrijf draaiende te houden, zou u geen al te grote investeringen moeten doen. Alleen al om deze reden is het interessant om één van onze inkjetprinters te leasen. Door een printer zakelijk te leasen, houd u het kapitaal in je onderneming. Met dit kapitaal financiert u bijvoorbeeld de groei van de onderneming of koop u de gewenste voorraad in.

Kiest u voor het kopen van een zakelijke printer? Dan moet u wel in één keer met een fors bedrag op de proppen komen. Dit resulteert niet alleen in een flinke uitgave, maar ook in de aantasting van de cashflow. Juist door een printer te leasen zakelijk, houdt u het geld binnen uw onderneming. Daarmee kunt u alleen maar verder en verder met uw onderneming groeien.

Geen omkijken naar onderhoud

Een zakelijke printer is een technisch hoogstandje. Dit is te danken aan de huidige techniek, maar ook aan de vele (digitale) mogelijkheden. Aangezien een dergelijke printer bijvoorbeeld veel sensoren bevat, bestaat er altijd de kans op een kleine storing. Ook is het goed mogelijk dat de zakelijke printer na verloop van tijd geüpdate moet worden.

Indien u voor het leasen van een zakelijke printer kiest, heeft u naar deze facetten geen omkijken. Binnen het leasetarief is namelijk – door de aanbieder – het component ‘onderhoud’ verwerkt. Gedurende de looptijd heeft u zodoende géén omkijken naar het onderhouden van de printer.

Geen omkijken naar service

Een printer heeft af en toe onderhoud nodig, maar heeft mogelijk ook af en toe service nodig. Mocht dit het geval zijn, hoeft u ook hier geen extra geld aan uit te geven. Ook de servicekosten zitten namelijk al in het vaste maandbedrag verwerkt.

Inkt wordt aangevuld

Dat de hedendaagse printers erg slim zijn, blijkt onder meer uit dit voordeel. Op het moment dat u een zakelijke printer leaset, heeft u in principe nergens omkijken naar. Zélfs niet naar het bestellen en aanvullen van de inkt. Nee, als u een printer zakelijk leaset, kunt u uit twee opties kiezen:

 • U laat wekelijks of maandelijks een vaste hoeveelheid inkt leveren. Dit is handig op het moment dat u exact weet hoeveel printjes u per week of per maand maakt. Op basis daarvan is het mogelijk om nauwkeurig in te schatten hoeveel inkt u nodig heeft.
 • U laat automatisch de inkt (bij)bestellen. Dit is mogelijk met de slimme inkjetprinters die u bij ons kunt leasen. Deze printers geven automatisch een seintje als de inkt bijna op; door dit seintje wordt direct nieuwe inkt besteld en bij u afgeleverd.

U loopt geen restwaarde-risico

Besluit u om nu een nieuwe zakelijke printer te kopen? Dan moet u met een flink bedrag op de proppen komen, maar u wordt wel direct eigenaar van de printer. Dit brengt aan de ene kant een voordeel met zich mee: na een paar kunt u de printer mogelijk nog voor een interessant bedrag. Aan de andere kant brengt dit echter ook een nadeel met zich mee: u loopt hierbij een flink restwaarde-risico.

Wordt de door u gekochte printer plots een stuk minder populair? Of wordt in de loop der jaren een gloednieuwe techniek bedacht? Dan is de kans groot dat uw printer na bijvoorbeeld 5 jaar niet meer al te veel waard is. Dit betekent dat u binnen 5 jaar de printer volledig af zou moeten schrijven, waarna u weinig kanten meer met de printer op kan.

Kiest u voor het printer leasen zakelijk? Dan loopt u dit risico niet. U weet simpelweg dat de inkjetprinter na afloop van het leasecontract weer ingeleverd wordt bij de leasemaatschappij. Dát betekent dat u zelf geen risico loopt.

Wanneer is een printer leasen zakelijk interessant?

Een printer leasen zakelijk is in meerdere situaties interessant:

 • Als u zeker weet dat u voor de komende jaren een goede printer nodig heeft. Een leasecontract bij een zakelijke printer loopt veelal een paar jaar; u bent hierdoor de komende jaren van een prima printer verzekerd.
 • Als u zo min mogelijk risico wilt lopen. Bij een printer leasen zakelijk loopt u op het gebied van onderhoud en service géén risico. Dit geldt eveneens voor de restwaarde.
 • Als u geen grote uitgave in één keer wilt doen. Door een printer zakelijk te leasen, houdt u het geld in uw bedrijf. Dat komt de cashflow ten goede en biedt veel andere mogelijkheden. Met het bespaarde geld kunt u bijvoorbeeld in een nieuw product investeren.
 • Als u maandelijks een vast bedrag wilt betalen. Bij het printer leasen zakelijk bent u maandelijks van een vast bedrag verzekerd. Dit levert niet alleen veel duidelijkheid op, maar u kunt deze kosten ook perfect budgetteren.

Welke zakelijke printers kunt u bij ons leasen?

De printers die wij aanbieden, zijn allemaal Epson WorkForce printers. Dit zijn printers die door Epson specifiek voor zakelijke doeleinden ontwikkeld zijn. Overigens zijn dit ook allemaal inkjetprinters; dit betekent dat u in zwart-wit kunt printen, dat u in kleur kunt printen én dat u kunt kopiëren en scannen.

Binnen ons aanbod vindt u in ieder geval uiteenlopende varianten. U kunt voor een kleine printer kiezen waarmee u ook enveloppen kunt bedrukken, maar wij bieden ook zakelijke printers aan voor het printen van A3 papier.

Ongeacht naar welke printer uw voorkeur uitgaat, heeft u bij ons de keuze: u kunt de printer zakelijk leasen of u kunt de printer zakelijk kopen. Bij alle Epson WorkForce inkjetprinters die wij aanbieden, vermelden we in ieder geval de leaseprijs en aanschafprijs.

Wat is voor u de juiste zakelijke printer?

Het antwoord op deze vraag is volledig afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Zet daarom goed uw wensen op een rijtje én bepaal goed waar u de zakelijke printer voor wilt gebruiken. Aan de hand van uw wensen en gewenste gebruik vindt u via onze website gemakkelijk de perfecte printer.

Conclusie

Een printer leasen zakelijk is absoluut een interessante optie. U hoeft géén grote uitgave te doen, u budgetteert de kosten elke maand perfect en u geniet van veel gemak. Dit gemak uit zich op het gebied van service, onderhoud en (automatisch) bijbestellen van de benodigde inkt.

Met de inkjetprinters uit ons aanbod gaat u optimaal genieten. U geniet van een bepaalde mate van ontzorging, van veel gemak en van veel mogelijkheden. Zoals hierboven al aangegeven, kunt u allerlei soorten printjes maken!

Heeft u interessant om een printer zakelijk te leasen? Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van alle mogelijkheden. Wij horen graag uw wensen aan, waarna wij de perfecte printer aan u voorstellen. Hierbij adviseren wij u ook graag over de beste keuze in uw situatie: een printer leasen zakelijk of een printer kopen zakelijk.

Neem
vandaag nog
contact op
Adres

Moerbeistraat 4
2321 DJ Leiden

Openingstijden

Ma-Vr 09:00 – 17:00

  Voornaam*

  Achternaam*

  E-mail*

  Ik heb interesse in de volgende inkjetprinter:

  Onderwerp*

  Bericht*

  * verplicht in te vullen velden