Je bekijkt nu Eenvoudig printen via wifi

Eenvoudig printen via wifi

Het mooie van printen via wifi is dat er geen printerkabels meer nodig zijn. Dit maakt het niet alleen handiger, maar het betekent ook dat je je printer kunt plaatsen waar je maar wilt. Bovendien geeft printen via wifi je de vrijheid om overal in huis te printen. Dus als je in de keuken bent en een recept moet printen, of op je slaapkamer en een document moet printen, kun je dat doen zonder je zorgen te hoeven maken dat je vastzit aan een printerkabel.

In dit artikel behandelende we de volgende onderwerpen:

Hoe werkt printen via wifi?

Je print via je wifi-netwerk. Bij het printen via wifi wordt de modem/router gebruikt als tussenpersoon voor de informatie. Als je wilt weten een printer verbinding kan maken met wifi, kun je kijken bij verbindingsopties. Als wifi hier bij de specificaties staat, biedt deze printer de mogelijkheid om via wifi verbinding te maken. Wifi-printen is een goede optie voor wie draadloos wil printen.

Als je meerdere apparaten hebt die moeten kunnen printen, zoals een telefoon en een laptop, kun je ze allemaal draadloos met je printer verbinden. Zo hoef je niet door het gedoe van het aansluiten van elk apparaat afzonderlijk. Printen via wifi is ook geweldig voor die keren dat je snel iets moet printen. Met draadloos afdrukken hoef je niet te wachten tot je computer is opgestart en verbinding heeft gemaakt met je printer. Je kunt je document of foto gewoon naar de printer sturen en het binnen enkele seconden laten afdrukken.

Wat is het verschil tussen printen via wifi en wifi direct?

Ondanks de namen erg op elkaar lijken, is er enig verschil tussen de verbindingsmogelijkheden. Als je via wifi afdrukt, moet je de printer verbinden met het wifi-netwerk. Dit gebruikt de modem/router als tussenstation om de informatie van je apparaat naar je printer te sturen. Bij wifi direct is dit tussenstation er niet.

Wat is dan wel wifi direct? Als je printer wifi direct gebruikt, maakt hij als het ware zijn eigen wifi-netwerk, zonder internet. De techniek om deze printer zo in te stellen komt uit de wifi-technologie met een modem/router. Met wifi direct maak je dus eigenlijk direct verbinding met je printer. Hier komt de naam wifi direct vandaan. Met printen via wifi heb je meer opties en flexibiliteit als het gaat om verbinden en printen. Ideaal als je snel en gemakkelijk wilt printen zonder het proces van verbinding maken met een router of modem te hoeven doorlopen.

Hoe installeer je printen via wifi?

Gaat het om installatie is het proces meestal vrij eenvoudig: sluit de printer gewoon met een Ethernetkabel aan op de router, en volg dan de instructies in de handleiding van de printer om draadloos verbinding te maken.

De meeste nieuwere printers hebben ingebouwde draadloze mogelijkheden. Sommige oudere versies vereisen een adapter of ander soort hardware om verbinding te maken met een draadloos netwerk. Deze werken op de meeste printers, zolang ze verbonden zijn met elk soort draadloze router. Sommige zijn speciaal gebouwd voor specifieke soorten routers.

Als je problemen hebt met het aansluiten of instellen van je draadloze printer, kun je onderstaande proberen:

  1. Zorg ervoor dat de printer binnen het bereik van de router is; als hij te ver weg staat, kan hij mogelijk geen verbinding maken.
  2. Probeer zowel de printer als de router opnieuw op te starten; soms kan dit eventuele verbindingsproblemen verhelpen.
  3. Als je nog steeds problemen hebt, kun je altijd de handleiding van je printer raadplegen of contact opnemen met de fabrikant voor hulp.

Slechts een paar eenvoudige stappen en je kunt op weg zijn om deze gebruiksvriendelijke functie te gebruiken!