Je bekijkt nu Epson printer installeren Stap-voor-stap

Epson printer installeren Stap-voor-stap

Het aansluiten van je nieuwe Epson printer op je computer is een eenvoudig en gemakkelijk proces, zelfs als je een beginner bent. Alles wat je nodig hebt, is de printer zelf, de cartridges, wat papier, je computer of laptop, en eventueel een printerkabel (USB-B) of netwerkkabel. We raden je aan al deze zaken klaar te hebben voordat je met de installatie begint.

In dit artikel behandelende we de volgende onderwerpen:

Start je installatie Epson printer met 5 eenvoudige voorbereidingen

  1. Begin met het uitpakken van je Epson printer. Verwijder al het verpakkingsmateriaal en bewaar alle meegeleverde handleidingen en documenten voor toekomstig gebruik. Als je alles uit de doos hebt gehaald, zoek dan het netsnoer en steek het in een beschikbaar stopcontact 
  2. Sluit vervolgens de USB-B kabel aan op de achterkant van de printer. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de USB-kabel aan op een beschikbare USB-poort van je computer of laptop. Als je computer of laptop geen USB-poort heeft, kun je ook een netwerkkabel gebruiken om de printer rechtstreeks op je router aan te sluiten 
  3. Zodra de printer op je computer of router is aangesloten, zet je de printer aan door op de aan/uit-knop te drukken. De aan/uit-knop zit meestal op het bedieningspaneel bij het beeldscherm
  4. Installeer de cartridges
  5. Plaats papier in de printlade

Installeer Epson printer via de pc

Het installeren van een Epson printer op je PC is snel en eenvoudig. Ga gewoon naar de website “Epson.sn”, voer de productnaam van je printer in en klik op “Setup” Je kunt dan de voorbereidingsstap overslaan en naar beneden scrollen naar de tweede stap, “Download.” Volg vanaf daar gewoon de stappen van het installatieproces en je kunt zo aan de slag.

Kun je jouw printer draadloos verbinden? Dan kun je de software op je computer gebruiken om de printer te verbinden met je wifi-netwerk. Dit doe je door in de software “wifi-verbinding” of “wifi connection” te selecteren. Volg hier de stappen die op je computerscherm verschijnen. Is de printer eenmaal verbonden met je wifi-netwerk, dan kun je draadloos afdrukken vanaf elk apparaat dat op hetzelfde netwerk is aangesloten.

Via de printer Epson printer installeren

De installatie van Epson printer is ook mogelijkheid om het via de printer zelf te doen. Dat doe je door naar de wifi-instellingen op de printer te gaan. Hier selecteer je het juiste wifi-netwerk (SSID), voer je het wachtwoord in en klik je ten slotte op de knop OK. Dit is een heel eenvoudige en snelle manier om je Epson printer te installeren.

Epson printer installeren via een printkabel

Als je een alternatief zoekt voor het draadloos instellen van je Epson printer, kun je de ouderwetse weg bewandelen en hem aansluiten met een printerkabel. Misschien kan het instellen iets langer duurt, maar dan is het net zo eenvoudig als verbinding maken met een draadloos netwerk. Kies gewoon de optie printerkabel in de installatiesoftware op je computer, en volg dan de overige stappen. In een mum van tijd is je Epson printer klaar om af te drukken.