Je bekijkt nu Printers voor kleine bedrijven: Waar moet je op letten?

Printers voor kleine bedrijven: Waar moet je op letten?

Als je een klein bedrijf hebt, is het kiezen van de juiste printer cruciaal. Een goede printer kan de efficiëntie verhogen, kosten besparen en bijdragen aan een professionele uitstraling. In deze blog bespreken we de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een printer voor een klein bedrijf en bieden we aanbevelingen voor verschillende behoeften en budgetten.

Belangrijke overwegingen bij de aanschaf van een printer

1. Afdrukvolume:

  • Licht gebruik: Voor bedrijven die slechts af en toe documenten printen, zoals facturen of offertes. Zoek naar een printer met een lage aanschafprijs en redelijke printkosten per pagina.
  • Gemiddeld gebruik: Voor bedrijven die regelmatig zowel zwart-wit als kleurendocumenten afdrukken, is een multifunctionele printer met matige afdrukkosten per pagina ideaal.
  • Zwaar gebruik: Voor bedrijven die dagelijks grote hoeveelheden documenten printen, zijn hoge-capaciteitspapierladen en lage kosten per pagina cruciaal.

2. Functionaliteiten:

  • All-in-One (AIO): Printers die kunnen printen, scannen, kopiëren en faxen besparen ruimte en verhogen de efficiëntie.
  • Draadloze connectiviteit: Printers met Wi-Fi en mobiele printopties bieden flexibiliteit en gemak, vooral voor bedrijven met medewerkers die vaak onderweg zijn.
  • Dubbelzijdig printen: Bespaart papier en is een milieuvriendelijke optie die ook helpt om kosten te verlagen.

3. Kosten:

  • Aanschafkosten: Belangrijk voor bedrijven met een beperkt budget, maar let op de total cost of ownership (TCO), inclusief inkt of toner en onderhoud.
  • Gebruikskosten: Let op de kosten per pagina en de frequentie waarmee inkt of toner vervangen moet worden. Dit kan op de lange termijn aanzienlijk oplopen.

4. Snelheid en kwaliteit:

  • Afdruksnelheid: Snelheid is essentieel voor bedrijven met hoge printvolumes. Zoek naar printers met een hoge pagina per minuut (PPM) rating.
  • Afdrukkwaliteit: Voor bedrijven die hoogwaardige documenten of marketingmateriaal nodig hebben, is een hoge afdrukresolutie belangrijk.

Aanbevolen printers voor kleine bedrijven

Printer ModelPrijs (excl. btw)Belangrijkste Functies
EPSON WF-C5890DWF€ 379,00All-in-One, Dubbelzijdig printen, Wi-Fi, Snelle prints
EPSON WF-C579RDWF€ 999,00Hoge afdruksnelheid, Kleurentouchscreen, Laag energieverbruik
EPSON WF-C879RD3TWFC€ 3.358,00Uitstekende kwaliteit, Grote papiercapaciteit, Betrouwbaar
EPSON WF Enterprise AM-C4000€ 6.345,00Zeer hoge snelheid, Geschikt voor zware taken, Duurzaam
Epson WF-C20750 D4TW€ 10.775,00Maximale productiviteit, Uitstekende kleurkwaliteit, Zeer betrouwbaar

Specifieke aanbevelingen per gebruiksscenario

Voor startende bedrijven:

  • EPSON WF-C5890DWF: Betaalbaar en veelzijdig, perfect voor een startend bedrijf dat af en toe documenten moet afdrukken. De lage aanschafkosten en gebruiksvriendelijke functies maken het een ideale keuze.

Voor groeiende bedrijven:

  • EPSON WF-C579RDWF: Ideaal voor bedrijven die groeien en een hogere afdruksnelheid en meer functionaliteiten nodig hebben. Met lage operationele kosten is dit een kosteneffectieve oplossing op de lange termijn.

Voor bedrijven met hoge printvolumes:

  • EPSON WF-C879RD3TWFC: Ontworpen voor bedrijven die dagelijks grote hoeveelheden moeten printen. Met een hoge papiercapaciteit en lage kosten per pagina is deze printer perfect voor intensief gebruik.

Voor professionele gebruikers:

  • Epson WF-C20750 D4TW: Voor bedrijven die maximale productiviteit en de hoogste afdrukkwaliteit nodig hebben. Deze printer biedt robuuste prestaties en is geschikt voor het printen van professionele marketingmaterialen en documenten.

Conclusie

Het kiezen van de juiste printer voor je kleine bedrijf kan een uitdaging zijn, maar door rekening te houden met factoren zoals afdrukvolume, functionaliteiten, kosten en kwaliteit, kun je een weloverwogen beslissing maken. Of je nu een budgetvriendelijke optie nodig hebt zoals de EPSON WF-C5890DWF of een high-end model zoals de Epson WF-C20750 D4TW, er is een printer die perfect aansluit bij jouw zakelijke behoeften.

Voor meer informatie en om de beste zakelijke printer voor jouw bedrijf te vinden, bekijk onze productpagina.